Dance Valley 2000

Het was druk, gezellig en mooi weer. Bier en water werden in enorme hoeveelheden tegelijk geschonken en afgenomen. Bij de meeste verkooppunten stond men in drie, vier rijen dik te wachten. Het was niet aan te slepen.

Het leek soms wel een verkleedpartij: ondanks de warmte hadden velen hun best gedaan er gek en opvallend uit te zien. Veel bont, veel pluche (lekker, met dat warme weer!) veel glitter, en vooral veel cowgirls. En: de grote zonnebrillen met roze en rode en gele glazen waren zeker gratis, zoveel mensen hadden ze op.

Om 9.30 uur gingen de poorten open. De toegangswegen waren tot ver in de middag overvol. Vanuit het hele land, en zelfs vanuit het buitenland waren feestgangers toegestroomd.

Tijdens de jaarlijkse dansmarathon in de open lucht werd het publiek tot middernacht vermaakt door in totaal 125 internationale disc-jockey's van niveau, op dertien podia. De 6de Dance Valley editie is groter opgezet dan ooit. De muziekstijlen variëerden van strakke techno-house tot bezielde drum'n bass.

Alle bezoekers werden bij de entree gefouilleerd. Drankblikjes, glas en alles wat als wapen te gebruiken is, werd afgenomen. Alcohol en illegale drugs waren verboden bezit op het terrein.

Het grootste dancefestival van Nederland werd zaterdag van 10.00 uur tot 24.00 uur live op Internet uitgezonden door www.themusicchannel.nl in samenwerking met www.dancevalley.nl en NOB New Media Services. De televisiezender The Music Factory (TMF) zond beelden van het festival uit tot zeven uur 's ochtends, waarna een herhaling volgde op zondagochtend.

Gezien de massaliteit van het feest zal er wel druk ge-SMS-t zijn: "Waar ben jij nu? CU bij tent 11"...

Na het einde van het feest, zo tegen middernacht, moesten al die mensen hun weg terug weer vinden. Dat viel niet mee. De uittocht betekende voor de meesten een kleine lijdensweg. Wachten in de file, wachten op de bus, wachten op een trein. Hopen op een lift. Of met je dronken en moeie hoofd toch maar dat stuk fietsen. Maar ja, dat is Dance Valley...