Lord of the Rings Online: Free to play

De game
Lord of the Rings Online speelt zich af ten tijde van het eerste boek, The Fellowship of the Ring. Als setting is gekozen voor de noordelijke streken van Middle Earth, denk hierbij aan het gehele landschap van de westelijke kusten tot de Misty Mountains en van Orthanc in het zuiden tot de bergen van Angmar in het noorden. Hoewel dit alles slechts een kwart is van de totale wereld van Middle Earth is het toch vijftig miljoen vierkante meter opgedeeld in honderd unieke regio's met vierhonderd bekende landmarks. Kortom, meer dan genoeg voor de fans om te verkennen.

Om je ook een tijdje zoet te houden kun je communiceren met niet minder dan tweeduizend NPC's die je op maar liefst vijftienhonderd quests sturen. Onder deze NPC's zit ook de Fellowship of the Ring, ook zij zullen je op quests sturen in de strijd tegen Sauron en zijn noordelijke legers. Het verhaal is namelijk dat in Eriador de Witchking opnieuw begonnen is met het opbouwen van zijn "evil fortress", de stad Angmar waar hij ooit koning was. Het doel is simpelweg het beschermen van de noordelijke landen en de fellowship in hun tocht naar het zuiden.

In de online stores zullen verschillende regio-packs te koop zijn die de reis verder brengen. De nieuwste regio-pack brengt de speler naar Enedwaith, een nieuw gebied met een natuurlijk gevormd landschap geïnspireerd op de Keltische mythologie. Het gebied bevat onder meer een hobbitdorp.

LOTRO

Conclusie
Turbine is er van overtuigd dat Free to Play de toekomst is voor MMO’s. De markt is nu klaar voor dit nieuwe model en de bijbehorende mini-transacties. De ervaringen met Dungeons & Dragons online zijn erg positief dus de verwachting is dat ook de overgang van Lord of the Rings Online probleemloos zal verlopen. Voor gamers is het in ieder geval erg goed nieuws. Niet zozeer omdat het gratis wordt om te spelen, maar vooral omdat je de keuze krijgt of je voor bepaalde dingen wel wilt betalen. Keuze is uiteindelijk wat iedereen wil.

Lord of the Rings Online: Free to Play zal op 10 september starten. Het spel kan gedownload worden vanaf de website van het spel.