Evenepoel wint tijdrit en is ook klassementsleider in Dauphiné

Remco Evenepoel heeft de vierde etappe, een individuele tijdrit over 34,4 kilometer, van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De wereldkampioen op dit onderdeel won voor Joshua Tarling en Primoz Roglic. Evenepoel is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

De tijdrit over 34,4 kilometer van Saint-Germain-Laval naar Neulise was een vlakke tijdrit, al liep het in het laatste stuk toch nog wat omhoog.

Joshua Tarling moest al vroeg van start en zette de snelste tijd. De Europees kampioen deed over het 34,4 kilometer lange parcours 42 minuten en zes seconden en stond voor lange tijd aan de leiding. Remco Evenepoel was voorafgaand de grootste uitdager van Tarling en de wereldkampioen maakte er een spannende strijd van. Bij zowel het eerste als het tweede tussenpunt waren Tarling en Evenepoel aan elkaar gewaagd, waarna de wereldkampioen op het licht oplopende stuk het verschil maakte en uiteindelijk zeventien seconden sneller zou zijn dan Tarling.

Evenepoel is door de tijdritwinst ook de nieuwe leider in de Dauphiné. De Belg heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 33 seconden op Primoz Roglic, die vandaag als derde zou finishen in de tijdrit.

Results powered by FirstCycling.com