Schansspringer Kraft opent World Cup-seizoen met overtuigende zege

In het Finse Ruka gaat dit weekeinde ook het World Cup-seizoen in het schansspringen van start. Zaterdag werd de eerste wedstrijd afgewerkt en dat werd gelijk weer een mooie, hoewel één man er toch met kop en schouders bovenuit leek te steken.

In de eerste ronde was de Oostenrijker Stefan Kraft de beste, gevolgd door een heel contingent aan Duitsers: Andreas Wellinger, de verrassende Martin Hamann, Pius Paschke en Philipp Raimund. Ook de Oostenrijker Daniel Tschofenig had nog prima podiumkansen, maar vanaf de Japanner Ryoyu Kobayashi en de vijfde Duitser, Stephan Leyhe leek het lastiger te worden - plek negen was het melden waard voor de jonge en verrassende Fin Kasperi Valto.

De jonge Valto zakte in de tweede ronde wat door de hoeven en verloor veel plekken, hoewel de finaleplek an sich al knap was. Leyhe nam de leiding in handen en zag Kobayashi tekort komen, net als Tschofenig. Raimund leverde drie plekken in, Paschke bleef wél voor Leyhe. Hamann kon zijn verrassing niet helemaal voltooien en verloor negen plekken, waarna Wellinger twee plekken verloor. Zo stond Paschke op één, met alleen Kraft nog te gaan en de Oostenrijker ging er ruim overheen: winst voor Kraft, met Paschke en Leyhe ook op het podium.