Dominante NASCAR-coureur Byron zegeviert op Watkins Glen

Op het circuit van Watkins Glen is zondagavond de voorlaatste race verreden van het reguliere seizoen in de NASCAR Cup Series. Komende zaterdag wordt dat deel van het jaar afgesloten op de superspeedway van Daytona, alvorens men gaat beginnen aan de playoffs en dus de echte strijd om de titel.

Denny Hamlin vertrok van poleposition, met William Byron naast zich en gevolgd door Michael McDowell, Ty Gibbs, Kyle Larson, AJ Allmendinger, Christopher Bell, Tyler Reddick, Kyle Busch en Joey Logano. McDowell begon lekker en had in rap tempo zowel Byron als Hamlin te pakken voor de leiding.

Die leiding was McDowell richting het eind van stage één kwijt: bij zijn pitstop reed hij door teveel pitplaatsen, waardoor hij een drivethroughpenalty kreeg. De leiding na de eerste serie pitstops was zo voor Byron, met Hamlin en Gibbs achter hem aan. Zo bleef het de rest van stage twee, die door Byron gewonnen werd.

Rond de volgende serie pitstops ging het vlak achter de top fout voor Chase Elliott: zijn pitstop was een rondje te laat gepland en hij kwam zonder brandstof stil te staan, waardoor hij de komende race in Daytona nagenoeg zeker móet winnen om nog in de playoffs terecht te komen en dus kans te houden op de titel.

Voor de goed naar voren gekomen Kyle Larson was het ondertussen ook foute boel tijdens de door Elliott veroorzaakte caution: hij had te hard gereden in de pitstraat en moest achteraan de rij aansluiten voor de herstart. Met Byron, Hamlin, Bell en Allmendinger voorop konden we door, met nog dertig ronden op de teller.

Voorin gebeurde verder weinig meer en Byron reed zeer overtuigend naar zijn vijfde overwinning van het jaar. Hamlin, Bell, Allmendinger en Gibbs completeerden de top-5, de in het begin nog zo sterke McDowell finishte uiteindelijk helemaal niet.