Verstappen: "We hebben natuurlijk wat geluk gehad"

Nadat beide Ferrari's de strijd moesten verlaten vanmiddag tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan reed Max Verstappen onbedreigd naar de overwinning. Met de winst verstevigde de Nederlander zijn leidende positie in de WK tussenstand. Waar Verstappen in de kwalificatie nog ruimte zag voor verbetering was hij vandaag beter te spreken over de race.

"Vanaf het begin hadden we een hele goede snelheid. Allereerst was de start al heel goed, alleen kon ik nergens heen. Daarna probeerde ik Charles (Leclerc, red) in te halen, maar hij had net wat teveel topsnelheid om echt aan te kunnen vallen. Daarna kon ik echter goed op mijn banden letten en kon ik Checo (Sergio Perez, red) inhalen. Met de snelheid die we hadden, kon ik het gat naar Charles nog wel dichtrijden, alleen is het dan altijd de vraag of je kunt inhalen. We hebben natuurlijk wat geluk gehad met de uitvalbeurt van Charles, maar over het algemeen hadden we vandaag een erg goede balans en een goede snelheid. Om uiteindelijk een één-twee te scoren als team, maakt het een goede dag voor ons", zo blikte de regerend wereldkampioen terug op de race, lezen we op Verstappen.nl.

Waar in het begin van het seizoen Red Bull Racing met betrouwbaarheidsproblemen kampte lijkt Ferrari de boel nu technisch gezien niet helemaal goed voor elkaar te hebben. "Wij hebben het ook al gehad en daar moet je wel op blijven letten dat het niet weer fout gaat. En je ziet nu ook meteen hoe groot het gat in het kampioenschap dan kan worden, maar het kan natuurlijk ook weer snel omslaan. We moeten erop blijven focussen dat we elke wedstrijd finishen zonder problemen", aldus Verstappen.

Ondanks de royale voorsprong van Verstappen en het team in de WK-stand moet iedereen scherp blijven aldus de Nederlander. "Elk weekend is een beetje anders. Je moet precies zijn en je moet echt op ieder klein detail letten met betrekking tot het managen van een race. Het kan elke Grand Prix veranderen."