J. Verstappen: "Ik denk dat er tien punten van Max zijn weggegooid"

Jos Verstappen is het duidelijk niet eens met de gang van zaken rond de start en het uitstellen daarvan bij de Grand Prix van Monaco, zo laat hij merken in zijn column op Verstappen.nl. De oud Formule 1-coureur vindt dat de race gewoon om 15.00 uur van start had moeten gaan. Ook vond Verstappen de derde plaats van zijn zoon teleurstellend, volgens hem had het team meer kunnen doen voor een beter resultaat.

"Ik vind dat ze gewoon om drie uur hadden moeten starten. Tegenwoordig lijkt het zo dat iedereen bij de wedstrijdleiding in de stress raakt, zodra er twee druppels water vallen. Het zou een chaotische start zijn geworden, en de teams waren gaan twijfelen welke band de beste optie zou zijn. Dat is wat de mensen willen zien", aldus vader Verstappen over de keuzes van de wedstrijdleiding.

"Nu wachtten ze maar af en blijken er ook nog problemen te zijn met de startlichten. Dan moet de FIA of de organisatie, wie er ook verantwoordelijk is, er maar voor zorgen dat er een back-up is en het materiaal op orde is. Nu krijgen we starts achter de safety car, dan gaat de spanning er in mijn ogen wel vanaf. Zeker op een circuit als in Monaco. We leven in een competitieve, professionele sport. Dan kunnen dit soort dingen niet gebeuren", zo vult hij aan.

Ook over de derde plek van Max Verstappen was de oud F1-coureur uitgesproken. "De derde plek van Max vond ik heel teleurstellend", zo oordeelt Jos. "Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen. Dat hij derde is geworden, heeft hij te danken aan de fout van Ferrari bij die tweede stop van Charles Leclerc. De kampioenschapsleider, Max dus, is in die zin niet geholpen door de gekozen strategie."

"Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan, maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief. Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die we hebben gehad, hebben we ieder puntje hard nodig. Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie". aldus vader Verstappen 

Ondanks dat de vader van de wereldkampioen liever zijn zoon op de eerste plek had gezien gunt hij Sergio Perez uiteraard wel zijn overwinning. "Ik gun Checo de zege los van dit alles wel. Winnen in Monaco is natuurlijk iets speciaals."

J. Verstappen: "Ik denk dat er tien punten van Max zijn weggegooid" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
J. Verstappen: "Ik denk dat er tien punten van Max zijn weggegooid" (Getty Images / Red Bull Content Pool)