Perez snelste in laatste vrije training Baku

Sergio Perez heeft de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Met een tijd van 1.43.170 was de Mexicaan met de Red Bull iets sneller dan de Ferrari van Charles Leclerc en teamgenoot Max Verstappen.

De training in Baku begon een kwartier later omdat de vangrail gerepareerd moest worden na enkele crashes in de Formule 2. Nadat de baan wel vrij was gegeven duurde het enige tijd voor er representatieve tijden op de borden werden gezet. Toen dit wel het geval was wisselden de Ferrari's en Red Bulls regelmatig stuiverte, terwijl achter deze twee renstallen een gapend gat ontstond.

In de slotfase snelde Perez naar een 1.43,170 waarmee hij Leclerc verstootte van de eerste plek. Verstappen moest genoegen nemen met plek drie, al hadden zowel hij als Perez geen tijdsverbetering meer in de laatste ronde vanwege verkeer op het asfalt. Lando Norris sloot achter Carlos Sainz aan op plek vijf, wel op 1,2 seconde van de snelste man. Opvallende zaken waren dat de Mercedessen en McLarens nog steeds veel stuiterden en dat Valtteri Bottas met de Alfa Romeo slechts de negentiende tijd klokte.