Verstappen over kwalificatie: "Erg ongelukkig"

Het hele weekend heeft Max Verstappen al moeite om het perfecte rondje te rijden met zijn Red Bull op het smalle stratencircuit van Monaco en ook vandaag tijdens de kwalificatie liep het niet van een leien dakje. Nadat de Nederlander zijn laatste snelle ronde moest afbreken na een crash van teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz belandde hij op de vierde startpositie voor de race van morgen.

"Het is een lastig weekend tot nu toe voor mij. Maar, tijdens de laatste run koos ik voor een andere strategie dan de auto’s om mij heen, en mijn laatste ronde was best goed, totdat ik mijn ronde moest afbreken vanwege de rode vlaggen", zo blikte de koploper in het WK terug na de kwalificatie, lezen we op Verstappen.nl.

"Het is erg ongelukkig, want ik denk dat we beter dan vierde hadden kunnen staan. Voor de pole had ik niet kunnen vechten want ik denk dat Charles en Ferrari dit weekend echt enorm snel zijn, maar een tweede plek zou mooi zijn geweest. Het is heel jammer, maar dat is ook Monaco. Het kan natuurlijk gebeuren zo’n rode vlag als iedereen aan het pushen is. Dit is het tweede jaar op rij, maar het is zoals het is", aldus Verstappen.

"Je ziet dat de Ferrari heel goed de bochten kan nemen en ik had zelf meer last van onderstuur dan ik had gewild, dus die twee dingen helpen niet, vooral hier op een baan als Monaco waar de auto heel snel moet draaien. Daarom denk ik dat het iets lastiger was", zo analyseert de Nederlander het snelheidsverschil tussen Ferrari en zijn Red Bull.

Verstappen weet wat hem morgen te doen staat en hoopt op wat regen. "We zien het morgen wel. Het is een beetje balen van vandaag, maar uiteindelijk moet je altijd geconcentreerd blijven tijdens de wedstrijd. En wie weet als er regen aan komt is het altijd een beetje chaos. Door de olie en de witte strepen op het asfalt blijft het altijd glad hier."