Nieuwe waarschuwingszin kansspelen

'Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+'. Dit is de nieuwe waarschuwingszin die aanbieders van risicovolle kansspelen uiterlijk 1 april 2022 ingevoerd moeten hebben.

Minister Sander Dekker (Kansspelbeleid) informeerde 11 november met een brief(verwijst naar een andere website) de Tweede Kamer over deze nieuwe waarschuwende tekst voor kansspelen. 'Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+' vervangt het huidige 'Speel bewust. 18+'. De nieuwe waarschuwingszin volgt uit de Wet Kansspelen op afstand en is vooral gericht op het voorkomen van gokproblemen zoals gokverslaving. De tekst is tot stand gekomen onder regie van het Trimbos-instituut.

Invoeringsdatum
Op 30 november verstuurde minister Dekker een tweede brief(verwijst naar een andere website) naar de Tweede Kamer. Daarin communiceert hij onder meer dat de nieuwe waarschuwingszin uiterlijk 1 april 2022 door de aanbieders ingevoerd moet zijn.

Toezicht
De Ksa zal toezien of de aanbieders zich houden aan de wet- en regelgeving met betrekking tot de nieuwe waarschuwingszin, inclusief de uiterlijke invoeringsdatum.