Shorttrackster Schulting oppermachtig op 1.500m, geen plak 500m

Bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Nagoya heeft Suzanne Schulting de 1.500 meter voor vrouwen gewonnen. Het was haar tweede zege dit seizoen in de wereldbeker nadat ze vorig weekend de 1.000 meter won in Peking.

Vorig weekend viel Schulting in de kwartfinales van de 1.500 meter. Vandaag oogde de Nederlandse weer zo scherp als een mes. Ze won haar kwartfinale, halve finale en finale van kop aan. Xandra Velzeboer werd vijfde in de finale. De winnares van de 1.500 meter in Peking, Lee Yu-bin, werd gediskwalificeerd wegens een onreglementaire actie.

Bij de mannen ging de winst op de 1.500 meter naar Yuri Confortola. De Italiaan ging er in de finale als een raket vandoor en had al vrij snel een ronde voorsprong te pakken. Hij rustte vervolgens wat uit en reed wederom weg en kwam als eerste over de streep. Sjinkie Knegt eindigde als vijfde in de finale.

Update 10:57 uur

Schulting slaagde er niet in om de finale te bereiken van de 500 meter. Ze werd derde in de halve eindstrijd achter de Canadese Kim Boutin en de Chinese Fan Kexin. De B-finale won ze vervolgens wel. De A-finale was een prooi voor Arianna Fontana die vorige week nog tweede werd.

Op de 500 meter bij de mannen werd Dylan Hoogerwerf in de halve finales uitgeschakeld. Hij eindigde als vijfde en mocht ook geen B-finale rijden. De A-finale werd gewonnen door Hwang Dae-heon die vorig weekend de 1.000 meter won. Steven Duboid probeerde de rest nog te verrassen met een vroege aanval, maar die mislukte.

Update 11:50 uur

De Nederlandse mannen slaagden er niet in om de finale te bereiken op de aflossing. Knegt, Roes, De Laat en Jens van 't Wout wonnen dan wel hun halve finale maar ze werden gediskwalificeerd vanwege een onreglementaire actie van De Laat.

De vrouwen bereikten wel de finale op de aflossing die morgen is. Schulting, Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof wonnen hun halve eindstrijd nadat Canada was gediskwalificeerd.