'Wijnproeverij FVD loopt uit de hand, Baudet heeft corona'

Het was velen al opgevallen dat Thierry Baudet zich al enige tijd niet meer heeft laten zien in de Tweede Kamer. De leider van Forum voor Democratie handelde het gesprek met informateur Tjeek Willink via de telefoon af en bij debatten is hij al enige tijd niet meer gesignaleerd. Volgens The Post Online-columnist Bas Paternotte komt dat omdat Baudet corona heeft opgelopen tijdens een wijnproeverij bij FVD.

De doorgaans goed geïnformeerde Paternotte schrijft in zijn column 'Bassiehof' over een uit de hand gelopen feestje van de partijtop op de Forum-afdeling van de Tweede Kamer. "De heren organiseerden vorige maand op donderdag 15 april een wijnproeverij op de burelen in de Tweede Kamer. Dat ging mis, Olaf Ephraim (penningmeester en inmiddels Kamerlid), Freek Jansen en fractievoorzitter Thierry Baudet voelden zich namelijk vervolgens niet lekker en werden daarna gediagnosticeerd met het coronavirus. De fuif in kwestie begon rond drie uur in de middag, Baudet verliet de Tweede Kamer rond vijf uur in de ochtend, om zeven uur ging de rest naar huis", zo schrijft de columnist.

Volgens TPO zouden werknemers van het parlement bij het presidium hun beklag hebben gedaan over de festiviteiten bij Forum. Dit alles zou verklaren waarom Wybren van Haga inmiddels alle grote debatten van Forum voor Democratie voor zijn rekening neemt terwijl Baudet zich vooral via Twitter druk maakt over vanalles en nog wat.

"Het is de vraag hoelang tweede man Wybren van Haga dit gaat trekken. De oud-VVD’er neemt zijn werk serieus, blijkt uit zijn deelname aan vele debatten", zo vraagt Paternotte zich af. Van Haga behaalde bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen bijna evenveel stemmen als 'grote leider' Baudet, velen voorspelden dat dat voor problemen kan gaan zorgen.

Van Haga is ook niet te beroerd kritisch te zijn over bepaalde stromingen binnen Forum. "Zo gaf hij vorige maand een compliment aan Ton F. Van Dijk, de man die antisemitische appjes in FvD-kringen onthulde. Deze week nam hij afstand van de ‘vrijheidsposter’ van Baudet", zo schrijft Paternotte.

Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.