Black Panther-regisseur sluit televisiedeal met Disney

Zojuist is bekend geworden dat Ryan Coogler, regisseur van Black Panther, een megadeal heeft gesloten met The Walt Disney Company. Dit meldt Deadline.

Coogler staat aan het hoofd van Proximity Media en met dat bedrijf heeft Disney zojuist een vijfjarige overeenkomst gesloten, specifiek gericht op televisie en streaming. Naast dat Coogler op dit moment zelf werkt aan het vervolg op de razendpopulaire superheldenfilm is er ook naar buiten gebracht dat de wereld waarin dat verhaal zich afspeelt onder de loep genomen zal worden. Kingdom of Wakanda zal een Disney+ Original-serie worden, naast de plannen die al op stapel staan voor onder andere Hawkeye en Loki

De deal zorgt er ook voor dat Proximity de vrijheid krijgt om andere televisieprojecten te ontwikkelen voor het streamingplatform. Het bedrijf werd door Coogler opgericht, samen met onder andere componist Ludwig Göransson (The Mandalorian), met als doel om filmprojecten te ontwikkelen die iets betekenen voor de maatschappij.

Bob Iger, voorzitter van The Walt Disney Company laat in een verklaring weten: "Ryan is een unieke verhalenverteller en met Black Panther heeft hij laten zien dat hij een iconisch verhaal op een epische manier naar het publiek toe kan brengen. We zijn erg enthousiast om onze relatie een boost te geven en kijken er naar uit om meer van dit soort fantastische verhalen te vertellen met Ryan en zijn team."

Coogler laat zelf in een verklaring weten: "Het is een eer om samen te werken met Disney. Het was een droom voor me om Black Panther te kunnen maken en als grootverbruiker van wat er allemaal op televisie te zien is vandaag de dag is het geweldig om samen met Bob Iger, Dana Walden en alle indrukwekkende studio's onder de Disney-paraplu te gaan onderzoeken wat er nog meer mogelijk is."

Het is nog niet bekend wanneer Kingdom of Wakanda te zien zal zijn op Disney+. Het vervolg op Black Panther, waarbij het verhaal na het tragische overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman zich zal focussen op zijn zus Shuri, staat op de planning voor 8 juli 2022.

Black Panther-regisseur sluit televisiedeal met Disney
Black Panther-regisseur sluit televisiedeal met Disney