'Disney besloten hoe met Black Panther 2 door te gaan'

Na het overlijden van Black Panther-acteur Chadwick Boseman was het de vraag of de bekende strijder uit Wakanda een vervolgfilm zou krijgen. Toch lijkt Disney zeer graag een vervolg op de heldenfilm die ruim 1,3 miljard dollar en een Academy Award-nominatie heeft opgeleverd te willen: volgens een insider van We Got This Covered weten ze al hoe en met wie. 

De komende maanden vinden nog veel overleggen plaats tussen Kevin Feige, regisseur Ryan Coogler en de cast en crew die terugkeren of die aan het ensemble worden toegevoegd. Het plan was om in maart 2021 de opnames van de film te beginnen, met een releasedatum in mei 2022. Boseman was zo overtuigd dat hij zijn ziekte zou overwinnen dat hij al plannen had gemaakt om zijn intensieve training voor het personage T'Challa op te pakken.

Een insider van website We Got This Covered laat nu weten hoe Disney verder wil gaan met in ieder geval de vervolgfilm. Deze insider heeft het vaker bij het rechte eind gehad met lekken zoals She-Hulk die naar Disney+ komt, de terugkeer van Ben Affleck als Batman in The Flash en de informatie dat Taskmaster de grote vijand is in Black Widow. Deze keer laat de insider weten dat het plan is om T'Challa nog voordat het verhaal van Black Panther 2 begint uit het verhaal te schrijven door hem off-screen te laten sterven. Shuri neemt na het overlijden van T'Challa de dekmantel van Black Panther over om Wakanda voor in ieder geval de vervolgfilm en waarschijnlijk ver daarna te verdedigen en representeren. Verdere details zijn volgens de insider niet bekend.

Black Panther-acteur Chadwick Boseman (42) overleden
De overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman