Disney voegt meerdere takken samen in Star

Een andere opvallende aankondiging van de Disney Investors Day; er gaan wat verschuiving en samenvoegingen plaatsvinden in de vorm van Star.

Al eerder gingen er geruchten dat Disney van de 67 procent aandelen die het had in Hulu wilde omzetten naar een volledig eigenaarschap. Dat is nog niet helemaal zo, maar er is wel bekendgemaakt dat het grote percentage aandelen in Europa zal gaan leiden tot een toevoeging aan de streamingsdienst Disney+. De uitbreiding gaat Star heten en zal inhouden dat in Europa hier de wat meer "volwassen" content beschikbaar zal zijn van onder andere Hulu, Disney Television Studios, FX, 20th Century Studios, 20th Television en meer. 

Het was eerder al een probleem voor Disney dat zij haar 16+ content eigenlijk niet kwijt kon op Disney+. Met Star hopen ze dus dat het probleem hiermee is opgelost.

Dit zorgt er echter wel voor dat de prijs voor een abonnement op Disney+ in Europa en de markten waar Star beschikbaar zal zijn omhoog gaat. Nu kun je nog voor 6,99 per maand of voor 69,99 per jaar je abonneren op de dienst. Dit zal na de lancering van Star worden verhoogd naar 8,99 per maand en 89,99 per jaar.

De uitbreiding wordt gelanceerd op 23 februari in Europa en langzaamaan uitgerold naar markten waar Disney+ al beschikbaar is. In de VS zal Star voorlopig niet beschikbaar zijn door een meerjarige deal die gesloten is tussen Disney en Hulu.