Verstappen: "Derde plek niet slecht, had dichterbij Mercedessen willen zitten"

De kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna verliep niet van een leien dakje voor Max Verstappen maar ondanks een problematische bougie in Q2 wist de Red Bull-coureur zich toch nog als derde te kwalificeren.

"Door het probleem in Q2 was het niet een geweldige kwalificatie. Gelukkig hebben de monteurs het snel kunnen verhelpen, maar het brak ons uiteindelijk wel wat op. Ik had in het eerste kwalificatiedeel namelijk maar twee rondjes gereden en je wilt dan in Q2 gewoon ook die eerste run doen. Oké, we hebben onze ronde gereden en het gehaald, maar het geeft geen goede referentie voor Q3. Dan loop je wat achter de feiten aan", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

In Q3 verliep ook niet alles naar wens voor de Red Bull-coureur. "In die sessie leken we wat moeite te hebben. In mijn eerste run zat ik in wat verkeer en had ik koude banden en onderstuur. Bij de tweede run ben ik als laatste naar buiten gegaan, omdat je dan in ieder geval je out lap kunt rijdens zoals je wilt. Het was iets beter, maar lastig. Ik had het gevoel dat ik nog steeds niet aan de limiet zat. Uiteindelijk is de derde plek niet slecht, maar ik had persoonlijk verwacht om dichterbij de Mercedessen te zitten en het ze wat lastiger te maken."

Tenslotte blikte Verstappen ook alvast vooruit naar de race van morgen. "Ik vind de plek waar we moeten starten eerlijk gezegd wat vreemd. Het is aan de linkerkant en van de racelijn af, maar we zien het wel. Gas erop en hopelijk pakken we weer een podium."