Verstappen: "Over het algemeen is derde plek waar wij nu thuishoren"

Dit weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma en in plaats van een driedaags raceweekend waren er vandaag alleen maar persmomenten en komen de coureurs pas morgen in actie op de baan. Max Verstappen kwam daarbij terug op de ophef rond zijn boordradio van vorig weekend.

"Om te beginnen wilde ik helemaal niemand beledigen, dat is echt nooit mijn intentie geweest. Dit is gewoon in het heetst van de strijd gebeurd. Daarmee zeg ik niet dat ik de juiste woorden heb gebruikt, want ik weet zelf ook wel dat mijn uitlatingen niet correct waren, maar dat kan ik nu niet meer veranderen. Maar ik wilde zoals gezegd niemand beledigen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ik schold natuurlijk, maar vlak daarna zag ik Lance alweer en hebben we normaal met elkaar gesproken. Zo zijn coureurs onderling ook. We kunnen boos op elkaar zijn, maar als we elkaar vijf minuten later spreken en in de ogen kijken, dan is het alweer vergeten. Soms wordt iets in de buitenwereld uitvergroot, maar nogmaals ik wilde niemand pijn doen. Je leert hier natuurlijk weer van", zo vult Verstappen aan.

De Nederlander werd ook gevraagd wat de invloed is van het ontbreken van twee vrije trainingen. "Sommige coureurs zijn misschien eerder op snelheid dan anderen. Maar als je weet dat het je meer tijd kost, breng je waarschijnlijk vooraf wat meer tijd in de simulator door om je optimaal voor te bereiden. Uiteindelijk zullen de snelste auto’s alsnog vooraan staan. Hopelijk loopt de zaterdag probleemloos, dat is belangrijk. En hopelijk hebben we direct een goede balans en gaan we een positief weekend tegemoet."

In 2014 reed Verstappen voor het laatst op het circuit van Imola. Dat deed hij destijds in de Formule 3. "Het is een mooi circuit en ik heb er mooie herinneringen aan. Ik kijk ernaar uit om hier weer te rijden en nu met een Formule 1-auto."

De verwachtingen voor het weekend zijn vertrouwd inmiddels. "Over het algemeen is de derde plek waar wij op dit moment thuishoren. Als er geen gekke dingen gebeuren tenminste. Daar kan ik niet snel veel aan veranderen. We proberen keer op keer het maximale eruit te halen."