Verstappen over Imola: "Inhalen zal niet gemakkelijk zijn"

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het circuit van Imola op het programma en met slechts twee racedagen geeft het weekend de nodige uitdagingen voor de teams en coureurs. "Ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om de auto af te stellen", zo verwacht Max Verstappen.

Voor Verstappen vooruitblikt op het aanstaande raceweekend kijkt hij nog even terug op de Grand Prix van Portugal, waar hij voor de veertigste keer op het podium stond. "Ik besteed niet echt veel aandacht aan die statistieken en natuurlijk is het mooi podiumplaatsen toe te kunnen voegen. Maar we zijn allemaal hier om te winnen, dus we moeten blijven werken en proberen om ons als team te verbeteren. Ons doel als Red Bull moet altijd zijn om op de bovenste trede te komen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander verwacht een weekend vol met uitdagingen in Italië. "Ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om de auto af te stellen, want we hebben maar één vrije training van anderhalf uur. Dat kan het interessant maken, vooral voor de ingenieurs! Ik verwacht niet dat het tegen de klok inrijden een probleem zal zijn, ook al staan er maar een paar van zo’n circuits op de kalender. Maar deze baan is vrij smal en er zijn veel kerbstones die je moet nemen. Het wordt belangrijk om een goed compromis te vinden tussen topsnelheid op het lange rechte stuk en ook goed bochtenwerk om de kerbstones goed te kunnen nemen."

Verstappen racete zelf voor het laatst in de Formule 3 op de baan in Italië. "Ik kijk er echt naar uit om daar in een Formule 1-auto te racen. De laatste keer dat de Formule 1 er reed, was in 2006 en ik denk dat het circuit sindsdien een beetje is veranderd. Ik reed daar in de Formule 3 en heb er echt van genoten, vooral toen ik me tijdens de race door het veld omhoog werkte. Je hebt een flinke topsnelheid nodig en een goede set-up, maar er zijn enkele inhaalmogelijkheden. Natuurlijk is het in Formule 1-auto's moeilijker elkaar te volgen dan in Formule 3-auto's, dus inhalen zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen zien. Als we een goede kwalificatie kunnen rijden, hoeven we hopelijk niet veel in te halen. Ik denk dat Imola een hele gave toevoeging aan de kalender gaat worden."