Verstappen tevreden over updates Red Bull: "Die werkten goed"

Max Verstappen is blij met de updates die het afgelopen weekend werden doorgevoerd bij zijn RB16. De Red Bull-coureur ziet het gat naar Mercedes langzaam kleiner worden.

"Die updates werkten goed, dus we komen steeds iets dichterbij Mercedes. Daar ben ik natuurlijk blij mee. We proberen op die weg door te gaan en telkens kleine stapjes vooruit te zetten. Maar Mercedes staat natuurlijk niet stil, dus we zullen gas moeten blijven geven", aldus Verstappen gisteravond in de uitzending van Peptalk bij Ziggo Sport.

Uiteraard werd race van afgelopen weekend op de Nürburgring nabesproken, maar de nummer drie van de WK tussenstand bekende dat hij weinig van het raceverloop had meegekregen. "Van het verloop van de race heb ik zelf weinig meegekregen, want ik reed tamelijk alleen."

De snelste raceronde van Verstappen kwam natuurlijk nog ter sprake. "Ik zag de snelste rondetijd van Lewis op de grote tv-schermen naast de baan voor de fans, dus ik wist welke tijd ik moest rijden. Red Bull had daar niets over gezegd, maar ik dacht ‘ik ga het gewoon proberen’. Ik had niet verwacht dat het zou lukken en dat extra punt is mooi meegenomen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ook werd hem gevraagd of het niet frustrerend was dat hij niet echt voor de overwinning kan strijden. "Ik kan wel elk weekend gefrustreerd raken dat ik geluk nodig heb om te kunnen winnen, maar ik heb die situatie geaccepteerd en probeer het beste eruit te halen. Als het lukt om het maximale uit mezelf te halen, geniet ik daar nu van."

Nu er twee weken tijd tussen de Grand Prix van de Eifel en de Portugese grand prix zitten is er even wat meer rust voor Verstappen. "Mijn trainer is hier in Monaco, dus we zorgen dat we fit blijven. Tussendoor probeer ik ook nog van m’n vrije tijd te genieten en donderdag ga ik naar de simulator bij Red Bull om me daar een dag voor te bereiden op Portimão."

De Nederlander gaf aan de afwisseling met nieuwere circuits, die door de coronacrisis op de kalender zijn gekomen, wel leuk te vinden. "Wat afwisseling in de circuits op de kalender is altijd wel goed. Het is ook wel gebleken dat veel coureurs dat waarderen."