Borderlands 3 Ultimate Edition, Arms Race gameplay en Final Form Cosmetics onthuld

2K Games en Gearbox hebben de Borderlands 3 Ultimate Edition aangekondigd, maar hebben ook vier herziene Vault Hunter-modellen onthuld en de eerste blik op gameplay laten zien voor de nieuwe Arms Race die op 10 november wordt uitgebracht als onderdeel van de Designer's Cut add-on.

Arms Race, dat als een realityshow gepresenteerd wordt door Borderlands 2 Vault Hunters Axton en Salvador. Je raakt in deze modus al je uitrusting, passive abilities en Actions Skills tijdelijk kwijt en je komt terecht in een nieuwe zone waar je loot moet verzamelen of dood gaat terwijl je dit doet. De actie speelt zich af in het Stormblind Complex: een verlaten militaire basis van DAHL op een winters eiland in een voorheen verborgen hoek van Pandora.

Zodra je op het eiland wordt gedropt, race je tegen de klok om de beste mogelijke loot te vinden en deze naar een extractiepunt te brengen voordat je wordt weggevaagd door een oprukkende storm. Als je hoopt de allerbeste Legendary loot te winnen die exclusief in Arms Race dropt, moet je je voorbereiden en het opnemen tegen Heavyweight Harker, de laatste baas van het Stormblind Complex. Je kunt gevallen coöp-vrienden weer tot leven wekken op aangewezen respawn-punten, maar als er niemand in de buurt is om je nieuw leven in te blazen, is je Arms Race run voorbij en is alle loot die je niet naar het extractiepunt hebt gebracht voor altijd verdwenen.

Er zijn staks ook Multiverse Final Form cosmetics packs. In tegenstelling tot alle eerdere cosmetic add-ons, bieden deze pakketten vier nieuwe character models, één voor iedere Vault Hunter. De Final Forms laten zien hoe iedere character eruit zou kunnen zien in een alternatief universum waar ze nooit een Vault Hunter zijn geworden. Deze nieuwe cosmetics kunnen naar wens worden gemixt en gematcht met andere Bodies en Heads en kunnen ook worden gecombineerd met alle bestaande skins.

Net als Arms Race zullen de Multiverse Final Form cosmetics packs beschikbaar zijn als onderdeel van Season Pass 2, maar je kunt deze packs ook downloaden als je de nieuwe Borderlands 3 Ultimate Edition koopt. Ultimate Edition geeft je toegang tot de basis-game, meerdere cosmetische bonus packs en zowel de originele Season Pass als Season Pass 2, die samen zes uitzonderlijke content add-ons bieden.

De Final Form-modellen zitten ook in Borderlands 3 Next-Level Edition, een nieuwe versie alleen voor consoles die de basis-game en de Multiverse Final Form cosmetics packs bevat. Als bedankje aan iedereen die de Borderlands 3 Super Deluxe Edition of de originele Season Pass in bezit heeft, kunnen zij de Multiverse Final Form cosmetics packs gratis downloaden zodra deze packs verkrijgbaar zijn.

Zowel Borderlands 3 Ultimate Edition als Borderlands 3 Next-Level Edition zullen vanaf 10 november verkrijgbaar zijn. Ultimate Edition komt naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Google Stadia en pc, terwijl Next-Level Edition wordt uitgebracht op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X | S.

De hele stream is hier terug te kijken: