Gameplay van Bounty of Blood voor Borderlands 3

2K Games en Gearbox hebben een gameplayvideo uitgebracht van Borderlands 3: Bounty of Blood. De derde uitbreiding voor Borderlands 3 komt op 25 juni uit.

Bounty of Blood speelt zich af in een nieuwe setting: de woestijn-planeet Gehenna. Hier ontmoet jou Vault Hunter een nieuwe cast aan personages, terwijl een onzichtbare verteller je avontuur becommentarieerd. Jouw missie? De premie claimen die boven de hoofden van de leden van The Devil Riders hangt. Zij zijn een roversbende die bezig is het kleine gehucht Vestige te terroriseren.

Onderweg kom je nieuwe gezichten tegen, zoals Rose, een warrior die bekwaam is met zowel het pistool als met een katana, en Jun, een doorgewinterde vechter met een ruig verleden. Jouw acties hebben een directe impact op Vestige en haar inwoners door te helpen aan de wederopbouw van het stadje via story missions en Crew Challenges.

In Bounty of Blood staan ook een paar gameplay-toevoegingen centraal, zoals de aanpasbare JetBeast hoverbike die je helpt om de open vlaktes snel over te steken. Je komt ook vier nieuwe interactieve objecten tegen die je bijstaan in gevechten en verkenningen. Het Traitorweed kan tijdelijk vijanden tot bondgenoten bekeren wanneer ze geraakt worden, terwijl de Breezerbloom jou Vault Hunter je naar grote hoogte kan lanceren om anders onbereikbare plekken te bereiken. Daarnaast zijn er natuurlijk veel nieuwe loot-objecten, waaronder een overvloed aan wapens in Westernstijl.

Bounty of Blood arriveert op 25 juni en is inbegrepen in de Borderlands 3 Season Pass en de Super Deluxe Edition.