Bounty of Blood voor Borderlands 3 is uit

2K Games en Gearbox laten weten dat de DLC 'Bounty of Blood' voor Borderlands 3 vanaf nu verkrijgbaar is.

Op de ruige planeet Gehenna heeft de sheriff van Vestige een premie beloofd voor de gewelddadige, monsters-berijdende Devil Riders bende, en het is tijd om deze te gaan claimen. De dorpsbewoners zijn zo taai als wat en zullen doen wat ze kunnen om je te helpen, maar het is aan jou om het gevecht met de Devil Riders aan te gaan. Haal ze neer zodat het gehucht opnieuw kan worden opgebouwd en haar inwoners hun normale leven weer kunnen oppakken.

Behalve het ruige, op Westerns geïnspireerde verhaal tot een goed einde te brengen, biedt Bounty of Blood je ook de mogelijkheid om:

  • De weidse vlaktes van Gehenna te doorkruisen met een nieuw, zwaar-bewapend Jetbeast voertuig;
  • Vier nieuwe interactieve objecten te bemachtigen die meer complexiteit en variatie zullen toevoegen aan de gevechten die je tegenkomt;
  • Te genieten van het gezelschap van een onzichtbare verteller terwijl je nieuwe uitdagingen aangaat in de main story campaign en side missions;
  • Te helpen in de wederopbouw van het gehucht Vestige waar iedere door jou gemaakt succes een zichtbare impact heeft;
  • Te voldoen aan een groot aantal bijkomende Crew Challenges, zoals het vinden van treasures of het claimen van premies voor zowel monsters als bandieten;
  • Nieuwe Legendary loot en cosmetics te verzamelen

Om Gehenna te kunnen bereiken met je bestaande Vault Hunter heb je toegang nodig tot Sanctuary III - het ruimteschip dat je vrijspeelt door Episode 5 van Borderlands 3's main story campaign te voltooien. Wanneer je er klaar voor bent om naar Gehenna af te reizen ga je op zoek naar de wanted poster op de tafel voor het Quick Change station op Sanctuary III. Ben je nog niet zo ver, dan kun je ook een nieuwe Vault Hunter creëren en meteen de nieuwe verhaallijn in duiken.

Ongeacht of je Bounty of Blood wel of niet bezit bevat de patch van vandaag ook een gratis level cap verhoging waarmee jouw Vault Hunter naar het nieuwe maximum van level 60 kunt brengen. Ook zijn er nieuwe skill points te ontgrendelen. De patch bevat ook extra aanpassingen voor de end-game Mayhem Mode 2.0 en de high-level uitdaging Takedown at the Guardian Breach. Deze aanpassingen omvatten onder andere nieuwe Guardian Rank skills, nieuwe class mods en bijkomende damage scaling voor skill damage.

Bounty of Blood is de derde in de serie van vier campaign add-ons die zijn inbegrepen in de Borderlands 3 Season Pass en de Super Deluxe Edition. Je kunt de uitbreiding ook apart aanschaffen, maar je moet wel in het bezit zijn van de basisgame om de extra content te kunnen spelen.