Borderlands 3 krijgt Mayhem Mode 2.0 en seizoensgebonden event

Vanaf vandaag evolueert Mayhem Mode 2.0 de post-campaign gameplay van Borderlands 3, terwijl Revenge of the Cartels spelers nieuwe tijdgebonden activiteiten en loot biedt.

Mayhem Mode ontgrendel je wanneer je klaar bent met de Borderlands 3-campaign. Hiermee kan je de moeilijkheidsgraad van het spel opschroeven in ruil voor betere loot. Met de Mayhem 2.0 update wordt die ervaring aanzienlijk gevarieerder, langer en lucratiever. De statistieken van de wapens die door vijanden gedropt zijn verbeteren als je je een weg omhoog werkt door de Mayhem levels. Ook bestaat er vanaf Mayhem level 6 een kans dat bepaalde bazen één van de acht gloednieuwe Legendary-wapens laten vallen.

Er zijn nu meer dan 25 nieuwe game-changing modificaties voor Mayhem Mode. Deze variëren van leuke en zelfs behulpzame modifiers, zoals een modus genaamd Galaxy Brain, tot meer uitdagende modificaties zoals Drone Ranger, die Healing Drones spawnt om vijanden te ondersteunen. Elke modifier is beoordeeld als Easy, Medium, Hard of Very Hard en elk van de 10 moeilijkheidsgraden in Mayhem 2.0 maakt gebruik van een specifieke mix van deze classificaties, hoewel de modificaties zelf willekeurig worden geselecteerd vanuit de eerder genoemde moeilijkheidsgraden.

Revenge of the Cartels is een gratis in-game evenement loopt van 23 april tot en met 4 juni en bevat een nieuw gebied, nieuwe vijandelijke types, tijdgebonden uitdagingen en natuurlijk tonnen gear om te verzamelen, inclusief nieuwe Legendaries en Anointments. Naast de nieuwe loot van elke bende, introduceert Revenge of the Cartels ook 18 nieuwe tijdgebonden Challenges die je kunt voltooien om cosmetische beloningen te verdienen.

In zijn verdere studie van de menselijke gewoontes heeft jouw Saurische bemanningslid Maurice zich vermengd met de verkeerde menigte en is hij nu iets verschuldigd aan Joey Ultraviolet, de kingpin van het Eridiumkartel. Om Maurice's geschubde huid te redden, moet je het gevecht aangaan met Joey en zijn bendes in Villa Ultraviolet, een schuilplaats met uitzicht op een tropisch paradijs.

Tijdens het evenement kunnen er overal in het heelal neongloeiende vijanden van het kartel op de loer liggen. Schakel deze Operatives en hun back-up, die unieke vijanden op Badass-level kunnen bevatten, uit en je zult uiteindelijk de coördinaten van die tropische schuilplaats vrijspelen. Eenmaal daar moet je je een weg banen door hordes Eridium-kartelleden die tot één van de drie verschillende bendes behoren. Elke bende heeft zijn eigen Underbosses en zijn eigen Legendarische loot, dus meerdere bezoeken aan Villa Ultraviolet zijn zeker aan te raden.