Cate Blanchett in onderhandeling voor rol Borderlands-film

Actrice Cate Blanchett is in onderhandeling voor de rol van Lilith in de verfilming van de game Borderlands. Dit laten enkele bronnen van entertainmentwebsite Variety weten. Gamestudio Gearbox Studios laat via Twitter weten enorm blij te zijn met het nieuws.

De open world first person shooter Borderlands verscheen in 2009 op de PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows met een release in 2010 voor de Mac OS X en werd gemaakt en ontwikkeld door Gearbox Software en uitgegeven door 2K Games. Het verhaal speelt zich af op de fictieve planeet Pandora, waar de speler toegang heeft tot een grote open wereld vol bijzondere karakters, landschappen en verhaallijnen. De meest recente game uit de serie verscheen in september 2019 met de titel Borderlands 3.

De film die is gebaseerd op de gelijknamige game wordt geregisseerd door Eli Roth, met Avi en Ari Arad als producenten. Scenarist Craig Mazin, die recent een Emmy won voor zijn scenario van de serie Chernobyl, klimt voor de Borderlands-film in de pen. Uit de gamewereld zijn Randy Pitchford en Strauss Zelnick als uitvoerend producenten aangehaakt. Pitchford is niet alleen uitvoerend producent van de Borderlands-franchise maar ook oprichter van Gearbox Software. Zelnick is de CEO van Take-Two Interactive, het moederbedrijf van gamelabel 2K Games.

Lilith is een van de hoofdrolspelers van de Borderlands-franchise en is een van de speelbare personages in de eerste game. Zij is een van de zes vrouwen die onderdeel zijn van de groep 'Siren', allen met bovenaardse en extreem sterke krachten. Wanneer de verfilming van Borderlands verschijnt is op dit moment onbekend.

Cate Blanchett
Cate Blanchett in gesprek voor de rol van Lilith in Borderlandsverfilming (foto: Variety)