Amerikaanse talkshowhosts blikken terug op COVID-diagnose Trump

Nadat Donald Trump eerder deze week besmet raakte met het coronavirus, werd hier uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt voor de nodige kritiek en humoristische noot van de grote talkshowhosts in Amerika. 

Trevor Noah van The Daily Show, die overigens nog steeds de show maakt vanuit zijn appartement in New York omdat Comedy Central het niet veilig genoeg acht om terug te gaan naar de studio, stelde gelijk vast dat hij Trump niet de dood toewenst: "Ik wil niet dat hij zijn leven verliest aan dit virus, ik wil dat hij de verkiezingen verliest." Ook zag hij het vooruitzicht van Mike Pence als president totaal niet zitten: "Als je Trump vergelijkt met Pence, is Trump cocaïne, is Pence bloem. Je neus brandt nog steeds maar je hebt geen enkele lol eraan." Ook bekritiseerde Noah de keuze van Trump om een fundraiser te houden waarbij geen afstand werd gehouden. Een groot deel van de Republikeinse topstukken die het evenement hebben bijgewoond is nu besmet geraakt met COVID-19.

Bekijk het hele fragment hieronder:

Ook Stephen Colbert van The Late Show was niet verbaasd over de diagnose van Trump. Hij noemde Trump een "sukkel", naar aanleiding van de tweet die hij de wereld in slingerde waarin hij opriep om COVID niet je leven over te laten nemen. De kritiek werd ook gericht op Trump's persoonlijke dokter Sean Conley, die van donderdag tot en met zondag verschillende berichten gaf over de gezondheid van de president. Conley heeft zich verdedigd door te zeggen dat hij het ziekteverloop niet wilde beïnvloeden. Colbert benadrukt: "Dit heeft niets met partijen te maken, dit gaat om de veiligheid van ons land. Als je dokters buiten een ziekenhuis neerzet die niets mogen zeggen over een behandeling, waarom staan ze daar dan?"

De monoloog is hier te bekijken:

In Late Night doet Seth Meyers zijn Closer Look, die nu volledig draaide om deze kwestie. De opmerking die Trump plaatste in zijn video vanuit het ziekenhuis waarin hij vermeldde dat hij "echt naar school was geweest. Niet de 'laten we de boeken lezen'-school" viel niet goed. "Dat is alsof je zegt dat je naar een 'we gaan eten'-restaurant gaat", grapte Meyers. Ook het rondje rond het ziekenhuis deed het niet goed bij de talkshowhosts, maar ook niet bij de medisch professionals en Secret Service-agenten om Trump heen. "Toen Trump zei dat hij veel geleerd had over COVID, bedoelde hij daarmee dat hij heeft geleerd hoe het te verspreiden?"

De hele Closer Look is hier te bekijken: