Trump keert weer terug naar Witte Huis

Het lijkt erop dat de medicijnen Donald Trump goed gedaan hebben. De Amerikaanse president, die een paar dagen geveld was door het coronavirus, mag namelijk maandagavond het Walter Reed-ziekenhuis weer inruilen voor het Witte Huis.

"Wees niet bang voor Covid. Laat het je leven niet beheersen. We hebben onder de Trump-regering een aantal echt geweldige medicijnen en kennis ontwikkeld. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden!", zo sprak Trump trots, uiteraard via zijn favoriete uitlaatklep Twitter.

Lijfarts Sean Conley spreekt van 'ups en downs', maar over het algemeen is de president aan de betere hand. Stafchef Mark Meadows sprak zelfs van een ongelooflijke vooruitgang.

Hoge koorts
Vrijdag en zaterdag had de 74-jarige, obese Trump het namelijk zwaar, met dalende zuurstofwaarden en hoge koorts. Trump kreeg extra zuurstof en kreeg een aantal doses Remdesivir toegediend, een antiviraal middel. Zaterdag kreeg The Donald een steroïde toegediend: dexamethason.

Trump was de gehele dag al bezig om, volledig in Caps Lock, zijn verkiezingscampagne via Twitter voort te zetten. Daaruit concludeerden velen al dat de president zich goed voelde en dat hij misschien al snel weer naar huis zou terugkeren.

Tweede debat
Joe  Biden, Trump's politieke tegenstander in de naderende presidentsverkiezingen, wil best een tweede debat met de Commander in Chief houden, mits Trump's gezondheid dat toelaat. Woensdag gaan Bidens kandidaat voor het vicepresidentschap Kamala Harris en Trumps vicepresident Mike Pence in debat.

The Donald zal in het Witte Huis in ieder geval geen tekort aan aandacht krijgen. Een team van twee dozijn verpleegkundigen en artsen zal de president verzorgen.

In New York was 5th Avenue zondagavond in ieder geval goed gevuld met Trump-supporters, die luidkeels hun president een hart onder de riem staken.