Brawn: "Verstappen doet me aan Schumacher denken"

Formule 1-baas Ross Brawn is in zijn column op Formula1.com lovend over Max Verstappen na zijn overwinning het afgelopen weekend op het circuit van Silverstone. De jonge Nederlander doet Brawn aan racelegende Michael Schumacher denken.

Brawn werkte zowel bij Benneton, Ferrari als Mercedes met Schumacher samen en was altijd goed bevriend met de Duitser. "Max was gewoon sensationeel op Silverstone. Hij doet me in veel opzichten aan Michael Schumacher denken. Als je naar zijn radioverkeer luistert, heeft hij duidelijk ruimte in zijn hoofd over", zo begint de F1-baas zijn verhaal.

"De limiet van de auto is niet de limiet van Max Verstappen. Hij voelt de subtiliteit van de auto en reageert daar perfect op. Ik herinner me de vroege dagen van Max in de Formule 1 waar zijn snelheid duidelijk was, hij is nu uitgegroeid tot een uitzonderlijke coureur", aldus Brawn.

"Ik hield van zijn radiocontact, vooral toen hij zei dat hij niet 'als een oma wilde rijden' toen het team hem vroeg om zijn banden te sparen. Het getuigt van een enorm vertrouwen en een relatie in het team, die erg sterk is", aldus de sportief directeur van de Formule 1. 

"Verstappen toonde wederom zijn uitzonderlijke talent", zo vatte Brawn de prestatie van Verstappen in Groot-Brittannië samen.