50PLUS zoekt lijsttrekker, partij wil aansprekende en bekende persoonlijkheid

Ruim 1,5 maand geleden tipten we de vacature van CDA-lijsttrekker aan onze FOK!kers, maar helaas ging dat baantje aan onze neuzen voorbij. Nu dient zich echter een nieuwe kans aan voor één van ons om de politieke arena te betreden: 50PLUS zoekt een nieuwe lijsttrekker.

De partij van ruziënde ouderen heeft sinds afgelopen weekend wederom Jan Nagel als voorzitter en aan hem de schone taak om rust in de tent te brengen. Daarnaast moeten onder zijn leiding de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 afgerond worden. Want waar vrijwel alle partijen in het parlement al hun lijsttrekker gekozen of aangewezen hebben, is 50PLUS nog altijd een stuurloos schip. Dat is ook niet vreemd na maanden van ruzies en chaos en het vertrek van voorman Henk Krol en partijvoorzitter Geert Dales.

Tijd voor een schone lei en een frisse start en daar hoort dus ook een partijleider bij. Het partijbestuur heeft een profiel samengesteld met een aantal specifieke eisen waar de aanstaand leider aan moet voldoen. Allereerst moeten kandidaat lijsttrekkers een bij kiezers aansprekende en bekende persoonlijkheid zijn.

Ten tweede verwacht het bestuur dat de kandidaat iemand met grote politieke of maatschappelijke ervaring (voor ouderen belangrijke zaken) is. Daarnaast wordt verwacht dat diegene bekend is bij en grote ervaring heeft met media (televisie, kranten, sociale media).

Ook wordt verwacht dat de aspirant lijsttrekker een ervaren teamleider is die het boegbeeld van de partij kan zijn. Tenslotte eist het bestuur dat de aanstaand partijleider de debatten met andere lijsttrekkers met succes kan voeren. Al met al geen gekke eisen lijkt ons, dus we wachten rustig af welke FOK!kers zich aan zullen melden.

Bedenk je wel goed of je aan de eisen voldoet want het bestuur heeft geen zin in flauwekulletjes. "Kandidaten die niet aan deze extra eisen voldoen worden verzocht niet te solliciteren of zullen anders niet voor een gesprek worden uitgenodigd", zo staat het streng geschreven op de website van 50PLUS.

Als je na dit alles toch zin hebt in de klus dan kun je alvast je agenda erbij pakken want sollicitanten moeten beschikbaar zijn voor diverse gesprekken op zondag 16 en maandag 17 augustus (overdag en ’s avonds). Twijfel je nog? Geen probleem, de sluitingsdatum voor deze functie is gesteld op zaterdag 15 augustus 23.59 uur.

Binnen de partij wordt al enige tijd de hoop uitgesproken dat Eerste Kamerlid en oud-staatssecretaris Martin van Rooijen lijsttrekker wil worden maar hij lijkt daar vooralsnog weinig trek in te hebben. Daarnaast werd de naam van voormalig Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs ook genoemd voor de functie.