Johan Vlemmix geeft nieuwe partij Krol alle ruimte

Toen Henk Krol in het geheim zijn nieuwe partij wilde oprichten in aanloop naar zijn vertrek bij 50Plus ontdekte die ouderenvoorman één probleem, de naam van zijn nieuwe beweging leek erg op de partij die Johan Vlemmix eerder oprichtte. De partij die vandaag voor het grote publiek het levenslicht zag heet namelijk Partij voor de Toekomst en die naam lijkt erg veel op Partij van de Toekomst van Vlemmix. De Eindhovense entertainer wil Krol echter alle ruimte geven.

Krol had direct door dat hij contact moest opnemen met Vlemmix voordat hij zijn partij kon lanceren. "Hij heeft me gebeld. En dat is in goed overleg gegaan", aldus de uitvinder/artiest/ondernemer/aandachtstrekker/en nog veel meer, zo lezen we op de site van Omroep Brabant. "Ik sta volledig achter hem en zijn nieuwe partij. Ik gun het hem van harte en ik denk ook dat de jeugd zich er in kan vinden."

Vlemmix vindt de partij van Krol onvergelijkbaar met zijn project van jaren geleden. "Dat is natuurlijk heel anders dan wat wij deden. Het is een heel serieuze partij, met een heel serieuze lijsttrekker."

Rond Krol en de ouderenpartijen hangt al tijden een zweem van ruzies en Vlemmix vermoed dat de naam van de nieuwe partij daar weleens een einde aan kan maken. "Er zijn bij ons nog nooit problemen geweest. Die naam heeft altijd alleen maar iets heel positiefs gehad!"