Asfalteren Zandvoort is gereed, het circuit is bijna klaar

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de Grand Prix van Nederland is er heugelijk nieuws over de verbouwing van het circuit van Zandvoort. Het asfalteren is afgerond en daarmee is de baan bijna klaar, aldus een tevreden directeur Robert van Overdijk.

"Het circuit is nagenoeg klaar", aldus Van Overdijk, zo lezen we op de site van GPUpdate. "Het circuit is klaar. Er moet natuurlijk nog een aantal hekken worden geplaatst, maar het allerbelangrijkste, de lay-out van het circuit, is af. De laatste laag asfalt zit erop. Een jaar geleden waren we hier ook en zaten we nog in allerlei gesprekken. Een jaar verder hebben we gewoon een verbouwd circuit en een Grand Prix op 3 mei. Fantastisch. We hebben vandaag een heel belangrijk vinkje gezet."

Van Overdijk is op het circuit van Barcelona aanwezig tijdens de testdagen die daar nu gaande zijn. Uiteraard wordt de circuitbaas gevraagd naar de veranderingen van de baan in Zandvoort. "Iedereen wil weten hoe het zit met die kombochten en vraagt of ik foto's kan laten zien", zo vertelt hij. "Iedereen is enthousiast en kijkt uit naar het eerste weekend van mei."

Asfalteren Zandvoort is gereed, het circuit is bijna klaar (Pro Shots / Niels Wenstedt)
Asfalteren Zandvoort is gereed, het circuit is bijna klaar (Pro Shots / Niels Wenstedt)