Ontwerper Zandvoort: "Historisch circuit aanpassen is risicovol"

Jarno Zaffeli, ontwerper van de aanpassingen aan het circuit van Zandvoort, noemt het aanpassen van een dergelijk historische baan risicovol. Zaffeli noemt het circuit uniek en roemt de ligging.

Zaffeli legt uit dat het aanpassen van Zandvoort niet zonder risico is. "Om de simpele redenen dat Zandvoort anders dan anders is. We veranderen een historische plek op een aantal onderdelen en komen met kombochten: iets dat we decennialang niet hebben gezien in de Formule 1. Begin mei zal duidelijk worden hoe het gaat. Gezien de lay-out is Zandvoort het meest formidabele dat we tot nu toe gedaan hebben. Dit is het circuit waar het meeste gevoel, het meeste leven in zit", zo vertelde de ontwerper aan De Telegraaf.

De Italiaan legt uit dat Zandvoort een uniek circuit is. "Dit is voor ons de eerste keer dat we werken aan een circuit dat op zand gebouwd is. Zandvoort is uniek. De duinen, de uitloopstroken, de wind en dan nu ook nog de twee kombochten. Het enige waar ik het een beetje mee kan vergelijken is Suzuka, in Japan. Dat is mijn persoonlijke favoriet. Een circuit waar alles in zit en ook zeer populair is bij de coureurs. Het is geen toeval dat zowel Zandvoort als Suzuka is ontworpen door Hans Hugenholtz", aldus Zaffeli lezen we op GPblog.

Ontwerper Zandvoort: "Historisch circuit aanpassen is risicovol" (Pro Shots / Koen Laureij)
Ontwerper Zandvoort: "Historisch circuit aanpassen is risicovol" (Pro Shots / Koen Laureij)