Lammers: "Zandvoort wordt misschien wel het mooiste circuit ter wereld"

Jan Lammers, sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, is erg te spreken over de aanpassingen van het circuit van Zandvoort zo vertelde hij tijdens de persdag vandaag.

"Ik denk dat het met al deze aanpassingen sowieso het mooiste en meest uitdagende circuit van Europa moet worden. Wellicht dat we zelfs het mooiste circuit van de wereld zullen worden", zo sprak de enthousiaste Lammers lezen we op RacingNews356.

Naast nieuw asfalt wordt de baan op een aantal punten verbreed om inhalen makkelijker te maken. Daarnaast worden twee bochten omgebouwd tot kombochten en worden op diverse plaatsen grindbakken en kerbstones aangepast. Ook zal de Tarzanbocht een uitloopstrook krijgen met asfalt. Al met al wordt er op dit moment druk gewerkt aan het circuit, de werkzaamheden moeten in februari volgend jaar afgerond zijn.

Met deze aanpassingen zal inhalen op een aantal prima mogelijk zijn volgens Lammers. De voormalig Formule 1-coureur stopte zijn bewondering voor het circuit niet onder stoelen of banken. "Deze aanpassingen, waaronder de kombocht, maken het circuit absoluut uniek. Er is geen circuit zoals deze in de moderne wereld, het biedt nieuwe uitdagingen."

Lammers: "Zandvoort wordt misschien wel het mooiste circuit ter wereld" (Pro Shots / Toon Dompeling)
Lammers: "Zandvoort wordt misschien wel het mooiste circuit ter wereld" (Pro Shots / Toon Dompeling)