GP Zandvoort wordt 'Ultimate Racing Festival'

De voorbereidingen van de Grand Prix van Nederland verlopen op rolletjes volgens directeur Robert van Overdijk. In februari moet de baan alweer beschikbaar zijn om op te racen, daarnaast zal de grand prix veel meer zijn dan alleen racen.

"We streven ernaar om de baan in februari weer in gebruik te kunnen nemen. Vanaf april zullen we aan de slag gaan met de opbouw van het evenement, dat neemt zo'n vier à vijf weken in beslag. We hebben met alles rekening gehouden in de planning, ook een eventuele strenge winter", zo vertelde Van Overdijk aan RacingNews365. "Momenteel zijn er geen twee plekken op het circuit waar niet aan wordt gewerkt, vandaag zijn er al ruim honderd mensen aan het werk."

De Grand Prix van Nederland zal veel meer worden dan alleen een Formule 1-race zo liet Van Overdijk weten. "We zijn niet van plan om een traditionele grand prix te organiseren. Het moet meer zijn dan een Formule 1-race, het moet een geweldig festival worden, waarbij we drie dagen lang een uitverkocht huis hebben. Het wordt het 'Ultimate Racing Festival'. We willen laten zien waar we zo goed in zijn, het organiseren van grote evenementen."

De exacte plannen voor het spectaculaire raceweekend wilde Overdijk nog niet vertellen. We wachten vol spanning af.

GP Zandvoort wordt 'UltiGP Zandvoort wordt 'Ultimate Racing Festival' (Pro Shots / Action Images)mate Racing Festival' (Pro Shots / Action Images)
GP Zandvoort wordt 'Ultimate Racing Festival' (Pro Shots / Action Images)GP Zandvoort wordt 'Ultimate Racing Festival' (Pro Shots / Action Images)