Trump in zwaar weer na mislukte 'grap' over overleden afgevaardigde

Afgevaardigde Debbie Dingell zegt dat ze gekwetst is door de suggestie van Trump dat haar man, de overleden ex-afgevaardigde John Dingell, in de hel zou zijn beland. Een aantal afgevaardigden van beide partijen vinden dat Trump zijn excuses aan moet bieden voor de zogenaamde grap. John Dingell was een zeer gerespecteerd lid van het Huis.

Trump was in Michigan aan het speechen terwijl hij op hetzelfde moment een Impeachment aan de broek kreeg. Zoals gewoonlijk klaagde hij over alles en iedereen, inclusief onnavolgbaar geschetter over afwasmachines, maar hij maakte ook een opmerking over John Dingell, de langstzittende afgevaardigde in de geschiedenis. Dingell overleed in februari op 92-jarige leeftijd. Trump was aan het opscheppen over het feit dat hij na dat overlijden had opgedragen de vlaggen halfstok te laten hangen, en dat zijn weduwe tegen Trump had gezegd dat Dingell trots vanuit de hemel ‘naar beneden’ keek. Trump vond het daarna nodig om te zeggen dat hij ‘misschien wel naar boven aan het kijken was’. Zelfs een deel van het aanwezige publiek hardcore supporters reageerde geschokt.

Ook senator Lindsey Graham, normaal gesproken een van Trump’s lakeien in de senaat, vindt dat Trump zijn excuses aan moet bieden. "Dat is een hele slechte uitspraak. John Dingell was een hele goede man", zei hij. Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis, verwoordde het nog het best: "De president snapt niet dat wreedheid niet gelijk staat aan geestigheid."

Trump in zwaar weer na mislukte 'grap' over overleden afgevaardigde (Pro Shots / Zuma Press)
Trump in zwaar weer na mislukte 'grap' over overleden afgevaardigde (Pro Shots / Zuma Press)