J. Verstappen: "Van mij krijgt Max een tien!"

Jos Verstappen is zeer te spreken over het seizoen van zijn zoon Max. Hij geeft de Red Bull-coureur zelfs een tien voor zijn prestaties van het afgelopen weekend geëindigde Formule 1-seizoen. Ook is Jos hoopvol gestemd voor volgend jaar.

Gevraagd naar een oordeel over het seizoen van dit jaar was Joss the Boss dus duidelijk bij Peptalk op Ziggo Sport. "Van mij krijgt hij een tien! Als hij het goed doet krijgt hij een tien, maar anders niet hoor. Ik denk dat Max op de best mogelijke positie geëindigd is dit jaar."

Toen Jos gevraagd werd naar de mooiste overwinning was er ook weinig twijfel. "Oostenrijk. Die was belangrijk voor Red Bull en voor Honda. Het was op de Red Bull Ring, de thuishaven van Red Bull, waar meer dan twintigduizend Nederlanders bij aanwezig waren. Alles bij elkaar was dat de mooiste winst", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Met twee pole positions en één ontnomen eerste startplek was het ook op kwalificatiegebied een goed seizoen. "De kwalificatie vind ik zeker belangrijk. Je moet op de eerste startrij staan om meer kans te hebben om te winnen. Maar ik geniet meer van een overwinning."

"We komen steeds dichterbij en dat zag je ook tijdens de laatste race in Abu Dhabi, wat niet het beste circuit is voor de RB15. Toch zat Max daar maar 0,36 seconde van de pole positie af. Als zijn laatste rondje perfect was geweest, had dat zelfs twee tienden kunnen zijn. Het laat zien dat we steeds dichterbij komen en daarom zijn de kansen voor volgend jaar ook groeiende", zo vulde Verstappen aan.

Uiteraard werd vader Verstappen ook gevraagd naar zijn verwachtingen voor volgend jaar. "Dat blijft afwachten. Red Bull is heel enthousiast over volgend jaar, maar dat zijn Ferrari en Mercedes ook. Het is belangrijk om er vanaf de eerste wedstrijd te staan. Die kans is groter, omdat de reglementen hetzelfde blijven. Ik heb goede hoop, maar we zullen moeten afwachten tot volgend jaar hoe het ervoor staat."

J. Verstappen: "Van mij krijgt Max een tien!" (Pro Shots / Zuma Press)
J. Verstappen: "Van mij krijgt Max een tien!" (Pro Shots / Zuma Press)