Titelstrijd Moto2 blijft in leven, punt voor Bendsneyder

Op het circuit van Philip Island heeft Brad Binder de Grand Prix van Australië in de Moto2 gewonnen. De Zuid-Afrikaanse KTM-coureur reed geen makkelijke race, maar was wel van start tot finish de beste.

Binder vertrok vanaf de tweede plek lekker en nam de leiding, voor teamgenoot Jorge Martin en polesitter Jorge Navarro, waarbij dat drietal gelijk al een gaatje sloeg naar de Zwitser Thomas Lüthi en kampioenschapsleider Alex Marquez. Dat kwam dan weer door een crash achter hen vroeg in de eerste ronde: Iker Lecuona verremde zich en tikte Marco Bezzecchi én Luca Marini onderuit.

Xavi Vierge nam plek vijf over van teamgenoot Marquez, maar dat duurde niet lang en al snel schoof hij het grind in. Lüthi sloot ondertussen aan bij en passeerde Navarro, wat zijn kampioenschapskansen weer meer hoop gaf; Marquez reed niet best en viel terug naar de negende stek. Voorin reden Binder en Martin gezamenlijk alsmaar verder weg van Lüthi en Navarro, die beiden een eenzame race reden.

De strijd om plek vijf was nog wel leuk: Lecuona voerde de groep aan, maar Lorenzo Baldassarri, Remy Gardner, Stefano Manzi, Marquez en Tetsuta Nagashima zaten er allemaal nog bij. In de slotronde leek het even te gaan regenen, maar dat viel mee en Binder pakte zijn derde zege van het seizoen, voor de knappe tweede plek van Martin. Lüthi completeerde het podium, Marquez eindigde als achtste en daarmee is de titelstrijd nog enigszins open.

Bo Bendsneyder kende weer eens een lastig begin, maar wist onder meer dankzij een paar uitvalbeurten zowaar als vijftiende te eindigen, goed voor een punt.