Korendag Scheveningen: 'Terug naar de kust'

Op zaterdag 28 september 2019 van 11:30 tot 18:00 uur vindt het grootste GRATIS Korenfestival van de regio Den Haag weer plaats: ‘Terug naar de Kust’. Na 3 succesvolle edities zal dit Korenfestival ook in 2019 in volle hevigheid losbarsten. Zo’n 1800 koorleden zullen hun talent laten horen en iedereen is welkom om te kijken, luisteren én mee te zingen! De inzing-opening bij het hoofdpodium onder leiding van Gregor Bak, zet gelijk de goede toon.

Terug naar de Kust
Op 8 binnen- en buitenpodia in het hart van Scheveningen - Keizerstraat, Prins Willemplein en het strand - brengen maar liefst 45 koren met leden van verschillende leeftijden een uniek zangspektakel ten gehore. De koren van Terug naar de Kust komen uit de regio Den Haag en verder uit heel Nederland en Engeland.

Toeschouwers gaan genieten van gezang in vele genres. Van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat uit onder andere het YMCA Popkoor (organisator en initiatiefnemer van het festival en het Schevenings Vissersvrouwenkoor. 

Speciale gasten en historische cultuurmarkt
Het festival start met een massale ‘Inzing-oefening’ op het hoofdpodium bij de Oude Kerk in de Keizerstraat, onder leiding van televisiepresentator en koordirigent Gregor Bak, ondersteund door het bekende dweilorkest Foutje Bedankt. Andere speciale gasten voor editie 2019 zijn sopraan-comédienne Francis van Broekhuizen en Decibelles, een Engels koor dat een Award heeft gekregen voor het beste a capella vrouwenkoor van de regio Blackburn. Uniek in de programmering van het festival zijn een kozakkenkoor, twee politiekoren, het koor Re-Flax, finalist van Korenslag en één van Nederlands beste gospelkoren: BlackGospel Experience Community Choir.

Voorts zijn er gratis zangworkshops voor de bezoekers onder leiding van Gregor Bak en Francis van Broekhuizen. Terug naar de Kust biedt ook een Scheveningse cultuurhistorische markt en speciaal voor het korenfestival in de tuin van De Oude Kerk (o.a. netten boeten/breien, mutsen plooien, doeken knopen, Schiemanswerk en historische foto’s) zal de Scheveningse klederdracht weer te zien zijn. Natuurlijk kan de festivalganger genieten van heel veel hapjes, drankjes en aanbiedingen van de plaatselijke ondernemers. Het korenfestival wordt met een bijzonder ‘mooi moment’ gezamenlijk afgesloten.

Het volledige programma is te vinden  op www.terugnaardekust.com.