Bautista pakt World Superbikes-zege Portimão, Van der Mark 7e

Alvaro Bautista heeft de laatste race van het World Superbikes-weekeinde in Portimão gewonnen. Op het Portugese asfalt was de Spaanse Ducati-coureur de snelste, hoewel hij tot de laatste meters nog flink moest werken voor zijn geld.

Jonathan Rea pakte bij de start weer eens de leiding, voor Toprak Razgatlioglu, Leon Haslam, Alex Lowes, Michael van der Mark en Alvaro Bautista. De Spanjaard werkte zich op zijn Ducati vrij snel naar de derde plek en met één rappe move nam hij Razgatlioglu én Rea te grazen, hoewel de Turk nog een ronde tegenstribbelde.

Bautista en Rea waren al snel vrij definitief los van de rest, Razgatlioglu kon zich ook loswerken van Haslam, die de Yamaha's van Lowes en daarna ook Van der Mark in z'n nek kreeg. De Nederlander moest de plek echter weer inleveren en in de slotfase verloor hij plek zes zelfs nog aan Loris Baz.

Voorin kwam Rea een paar honderd meter tekort om de aanval op Bautista te openen en dus won de Spanjaard, voor Rea, Razgatlioglu, Lowes, Haslam, Baz en de behoorlijk teleurgestelde Van der Mark. Rea behoudt wel ruim de leiding in het WK ten opzichte van de in helft één van het seizoen zo dominante Bautista.