Capcom komt met eigen mini arcade-console

Nadat gister op het Twitter-kanaal van Capcom al een teaser werd geplaatst voor een 'speciale aankondiging' vandaag, werd zojuist officieel de Capcom Home Arcade mini-console aangekondigd. Het apparaatje heeft 16 gepreïnstalleerde games en beschikt over twee geïntegreerde joystick/button-configuraties, geheel in arcadestijl.

Het design is zoals in de beelden te zien is opmerkelijk te noemen. De console is in wezen in de controllers geïntegreerd. Hoe comfortabel dat is met spelletjes in lokale co-op laat zich raden, in dat opzicht is te hopen dat de console redelijk wat weegt. Onder de games bevinden zich onder andere Alien vs Predator, Captain Commando, Darkstalkers: The Night Warriors, Final Fight, Ghouls’n Ghosts, Street Fighter 2 en Strider. Verder beschikt het kastje over een HDMI-poort voor aansluiting op je tv, Micro-USB voor de voeding en onboard WiFi om te kunnen wedijveren op de online leaderboards.

Wie hoopt op een koopje komt bedrogen uit. De retro-console van Capcom zal vanaf 25 oktober beschikbaar zijn voor de niet geringe adviesprijs van €229. Pre-orderen kan via de Capcom-store.