NHL: Flames bedolven door Avalanche, Hurricanes blazen Capitals weg

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche hebben in de play-offs in de NHL een indrukwekkende zege geboekt. Thuis in de Mile High City won de ploeg uit Denver met 6-2 van de Calgary Flames, waardoor de Avs na drie wedstrijden op 2-1 staan in de best-of-7-serie.

Nathan MacKinnon was de grote man in de eerste periode: hij scoorde de 1-0 en 2-0, waarna hij Cale Makar in staat stelde de 3-0 te scoren. Dat was bijzonder, want Makar speelde zijn allereerste NHL-wedstrijd. Matt Nieto, Mikko Rantanen en Erik Johnson waren ook trefzeker, goals van Sam Bennett en TJ Brodie namens de Flames konden het geen moment meer spannend maken.

De Washington Capitals hadden thuis twee keer gewonnen van de Carolina Hurricanes, maar in Raleigh werden ze compleet weggeblazen. Warren Foegele scoorde twee keer, wat Dougie Hamilton daarna ook deed. Brock McGinn bracht de eindstand vervolgens op 5-0, maar vooral de overmacht van de Canes was indrukwekkend: dankzij een paar schoten in de slotminuten kwamen de Capitals nog net uit op 18 schoten op doel, de Hurricanes vuurden maar liefst 45 keer een puck richting goalie Braden Holtby.

Avalanche - Flames (Bron: YouTube)

De Toronto Maple Leafs maakten het thuis spannend tegen de Boston Bruins, waarbij alle vijf goals in de tweede periode vielen. Trevor Moore en David Krejci zorgden voor 1-1, Auston Matthews en Andreas Johnsson scoorden beiden een powerplaygoal namens de Leafs: 3-1. Charlie Coyle bracht de spanning namens de Bruins nog even terug, maar het bleef bij 3-2 en dus nam Toronto de leiding in de serie.

Ook de Nashville Predators hebben de leiding te pakken, maar zij deden dat on the road. Bij de Dallas Stars kwamen de Predators dankzij Rocco Grimaldi en Filip Forsberg op 0-2, maar Mats Zuccarello en Tyler Seguin trokken de stand gelijk. Het mocht niet baten: Mikael Granlund tekende acht minuten voor tijd alsnog voor uiteindelijk de winnende Predators-goal en dus de 2-1 voorsprong in de serie.

NHL play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning, East 1st Round - Wedstrijd 4 (3-0 Columbus)*
01.30 Pittsburgh Penguins - New York Islanders, East 1st Round - Wedstrijd 4 (3-0 New York)
03.30 St Louis Blues - Winnipeg Jets, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 St Louis)
04.30 Vegas Golden Knights - San Jose Sharks, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Vegas)
*Live op FOX Sports

Hurricanes - Capitals (Bron: YouTube)