NHL: Bruins en Avalanche bovenaan, kampioenen in de achtervolging

We naderen het einde van het kalenderjaar en dat is wellicht een goed moment om eens te kijken hoe het er aan toe gaan in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. Elk team speelt uiteindelijk 82 wedstrijden in het reguliere seizoen, inmiddels hebben de meeste teams er zo'n 34 gespeeld en dus zijn we bijna halverwege.

Eastern Conference
In de Atlantic Division zijn de Boston Bruins lekker bezig: 33 wedstrijden hebben tot nu toe 20 zeges opgeleverd, net zoveel als de verliezend Stanley Cup-finalisten van vorig jaar, de Florida Panthers, die wel één wedstrijd meer hebben gespeeld. De Toronto Maple Leafs volgen met 17 zeges uit 32 wedstrijden, hetzelfde aantal zeges als de Tampa Bay Lightning in hun 36 wedstrijden.

De New York Rangers gaan vooralsnog fier aan kop in de Metropolitan Division, waar de ploeg 24 van hun 33 wedstrijden wist te winnen. De New York Islanders staan op 16 zeges uit 34 wedstrijden, minder dan de 18 zeges van de Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes en New Jersey Devils, maar doordat maar liefst negen van de achttien nederlagen na overtime kwamen staan de Islanders op punten alsnog op plek twee.

Western Conference
In de Central Division is het erg spannend: met 21 zeges uit 35 wedstrijden gaat de Colorado Avalanche aan de leiding, op de voet gevolgd door de Winnipeg Jets en Dallas Stars, die beiden 20 van hun 33 wedstrijden in een overwinning om wisten te zetten.

Tot slot de Pacific Division, waar de Vancouver Canucks met 23 zeges in 35 wedstrijden de leiding in handen hebben. Het verschil met de regerend kampioenen, de Vegas Golden Knights, is niet al te groot: de ploeg uit Las Vegas staat op 21 zeges na 36 wedstrijden. De Los Angeles Kings staan er ook erg goed voor: zij wonnen 20 keer, maar deden dat wel in slechts 31 wedstrijden.

Spelers
Vooralsnog is Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs de topscorer met 28 goals, gevolgd door Nikita Kucherov van de Tampa Bay Lightning en Brock Boeser van de Vancouver Canucks, beiden met 24 goals. Bij de punten worden ook de assists meegeteld en dan voert Kucherov de lijst aan, met 58 stuks (24 goals, 34 assists), voor Nathan MacKinnon van de Colorado Avalanche en zijn 56 punten (19 goals, 37 assists).