Skeletonster Bos weer World Cup-kampioene na derde plek in slotwedstrijd

In het Amerikaanse Lake Placid is het World Cup-seizoen voor de skeletonners afgesloten. Een maand na de voorlaatste wedstrijden stonden de finales op het programma, waarbij het vooral bij de mannen nog spannend was - de strijd om het eindklassement bij de vrouwen was al min of meer gestreden.

Vrouwen
Voor Kimberley Bos was de opdracht vrij simpel: finishen was sowieso genoeg om de eindzege in de World Cup binnen te halen, ongeacht de positie, en als Kim Meylemans níet zou winnen was het ook gedaan. In de eerste run was het Amerikaanse startkanon Mystique Ro de snelste, maar Bos volgde op 0,08 seconden, voor de Belgische Meylemans (+0,15).

In de tweede run was Meylemans snel, waarna Bos het juist bijzonder moeilijk had. Ze hield de schade wel beperkt tot één plekje verlies en was dus zeker van het podium, waarna Ro het af wist te maken: winst met 0,02 seconden voorsprong op Meylemans. Bos werd op 0,20 seconden derde en mocht voor de tweede keer in haar loopbaan de kristallen bokaal in ontvangst nemen als World Cup-kampioene.

Mannen
Bij de mannen moest de Duitser Christopher Grotheer een degelijk resultaat halen voor de eindzege in het klassement, maar het ging helemaal fout: de snelheid zat totáál niet in de slee en de Duitser noteerde in run één de achttiende tijd, waarna hij in de tweede manche slechts één plekje wist te winnen. Zijn Britse concurrent Matt Weston was daarentegen prima op dreef en eindigde als vierde, waarmee hij de eindzege in het World Cup-klassement pakte.

De wedstrijd zelf leverde een derde opeenvolgende zege op voor de Chinees Yin Zheng. In run één was hij de snelste, in de tweede afdaling hield hij nog 0,04 seconden over ten opzichte van de Brit Marcus Wyatt. De derde plek ging naar Amedeo Bagnis uit Italië, die een plekje inleverde en op 0,37 seconden het podium completeerde.