'I amsterdam-letters duiken overal op'

De I amsterdam-letters zijn nu in de hele stad te zien dankzij de CitySign App. Door Augmented Reality is het mogelijk om de letters overal ter wereld op de foto te zetten. 'Dat kan zelfs bij De Kuip in Rotterdam', zo melden onze collega's bij AT5. 

Volgens initiatiefnemer Remco Hovemann zijn de letters nog steeds het gesprek van de dag bij toeristen. 'Ze zeggen zelfs dat ze speciaal daarvoor naar Amsterdam kwamen.' Hij vindt het daarom zonde dat de I Amsterdam-letters in december zijn verwijderd. Nog steeds zouden toeristen elk uur oude foto's met de letters posten op Instagram.

'Amsterdammers missen ze ook'
'Bovendien missen wij Amsterdammers de letters stiekem ook', stelt Hovemann. 'Vandaar dat we ze virtueel hebben teruggebracht.' Het is een geintje, beaamt de ondernemer, maar wel met een serieuze ondertoon. Op deze manier wil hij een statement maken tegen de maatregel. 'Het is nog steeds even druk bij het Rijksmuseum. En de letters staan nog gewoon bij Schiphol. Het was dus half werk.'

Tussen de letters
Niet dat hij hiermee een politiek doel heeft: Hovemann gaat geen actie voeren om de letters daadwerkelijk terug te krijgen. 'Dat is niet nodig. Via de app kunnen toeristen en Amsterdammers gewoon weer foto's maken met I Amsterdam.' De gebruiker kan de letters vergroten, erachter gaan staan of ertussen. 'Voor I Amsterdam staan is daarentegen niet mogelijk, want dan zit je gezicht in de weg.' De letters verschijnen daardoor weer terug op allerlei plekken in de stad, waaronder op de redactie van AT5.

De app is hier te downloaden voor android en hier voor iTunes

Waar breng jij de I amsterdam letters heen? Stuur ons je foto via nieuwsredactie@fok.nl !