Pouille naar halve finales Australian Open, Nishikori geeft op tegen Djokovic

Tennisser Lucas Pouille staat voor het eerst in zijn carrière in de halve finales van een Grand Slam-toernooi. De als 28e geplaatste Fransman won in de kwartfinales van de Australian Open na ruim drie uur van de Canadees Milos Raonic (16).

Raonic plaatste al vroeg een break, maar moest zijn service in de slotfase van set één inleveren, waarna Pouille de tiebreak pakte. De Fransman won ook de tweede set, maar in het derde bedrijf was Raonic in de tiebreak de betere. Set vier ging lange tijd gelijk op, maar op de service van de Canadees wist Pouille op zijn derde matchpoint toe te slaan: 7-6 (4), 6-3, 6-7 (2), 6-4.

Pouille speelt in de halve eindstrijd tegen zesvoudig winnaar Novak Djokovic. De Servische nummer één van de wereld stond nog geen uur op de baan tegen Kei Nishikori (8) uit Japan, waarvan al snel duidelijk was dat hij na een zijn slopende toernooi een blessure op had gelopen. Een behandeling na de eerste set had geen effect en bij 6-1, 4-1 voor Djokovic gaf Nishikori noodgedwongen op.

Pouille staat in zijn eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi (Pro Shots/Action Images)
Pouille staat in zijn eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi (Pro Shots/Action Images)