Aston Martin bevestigt deelname aan het DTM

De geruchten hingen al een tijd in de lucht maar donderdag is officieel bekendgemaakt dat Aston Martin vanaf komend seizoen deel gaat nemen aan de Deutsche Toerenwagen Masters.

De deelname is een samenwerking tussen Aston Martin, HWA en AF Racing. R-Motorsport, het raceteam van AF Racing, zal verantwoordelijk zijn voor de inzet van de wagens. HWA was afgelopen jaren actief als Mercedes-fabrieksteam in het DTM en kent dus alle ins en outs.

De komst van de Britse fabrikant is goed nieuws voor het DTM. Eerder werd namelijk bekend dat Mercedes na dit seizoen afscheid neemt. Hoeveel wagens van het type Vantage ingezet gaan worden en met welke coureurs is nog niet duidelijk.

“Deze beslissing van een autofabrikant zoals Aston Martin is een historisch moment voor ons kampioenschap en een mijlpaal voor de internationale oriëntatie van het DTM.”, aldus Gerhard Berger namens organisator ITR.

“We zijn blij om samen met Aston Martin in een internationaal topkampioenschap als het DTM te stappen.”, vertelt medeoprichter van AF Racing en R-Motorsport Florian Kamelger. “Concurreren met premium fabrikanten is een enorme uitdaging voor ons merk. De nieuwe technische regels en internationalisering van het kampioenschap zijn belangrijke redenen voor onze beslissing.”