Skeletonster Le Conté stopt ermee

Skeletonster Joska le Conté heeft laten weten dat ze per direct afscheid neemt van het leven als topsporter. De 31-jarige Soesterbergse was jarenlang de enige Nederlandse in de World Cup van de sport waarin deelnemers op een sleetje met het hoofd naar voren naar beneden razen.

Le Conté zal zich overigens zeker niet gaan vervelen en ze is ook niet klaar met de skeletonsport: ze heeft al een contract getekend bij de internatonale bobslee- en skeletonfederatie IBSF om aan de slag te gaan als coach van de 'kleine landen', die zelf geen eigen coach hebben en dus door een coach van de federatie geholpen worden, zoals vaak ook met Nederland het geval was.

"Zeker in de Europa Cup en in andere kleine wedstrijden is er vaak maar één deelnemer per land, waardoor ze het zich niet kunnen veroorloven een coach mee te nemen. Die landen kunnen vanaf nu allemaal bij mij aansluiten", aldus Le Conté tegenover RTV Utrecht"Ik ben op precies dezelfde manier begonnen, ook met een internationale coach. Daar heb ik veel van geleerd en ik hoop dat er nu nog meer landen bij kunnen komen."

In bijna tien jaar in de World Cup was Le Conté vaak halverwege de uitslagenlijsten te vinden, met zo nu en dan een uitschieter. Twee zevende plaatsen vormen de beste resultaten voor de Nederlandse, die inmiddels in de World Cup gezelschap kreeg van olympiër Kimberley Bos.