NASCAR-beukpartij eindigt met gratis fietsen voor kinderen

De NASCAR-race op de roval van Charlotte eindigde een week geleden niet helemaal vreedzaam. Jimmie Johnson beukte leider Martin Truex in de allerlaatste bocht van de baan in een ultieme poging om de winst te pakken. Dat eindigde in tranen, voor Johnson waren zelfs zijn kampioenschapskansen verkeken.

Dat alles heeft nu toch nog voor wat leuke taferelen gezorgd. Johnson doet in zijn vrije tijd graag aan wielrennen en de crew chief van Truex, de baas van diens pitcrew, kwam dan ook met een uitdaging: om het een beetje goed te maken moest Johnson het team van Truex dan maar voorzien van een paar toffe fietsen, zo vond Cole Pearn.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de Dover International Speedway, waar zondagavond geracet wordt, kwam zevenvoudig kampioen Johnson aan met twaalf fietsen....lichtblauwe- en roze kinderfietsjes, welteverstaan. Team Truex pakte dat prima op, zette de dingen keurig in elkaar en liep tijdens het weekeinde rond de baan om twaalf gelukkige kinderen van een splinternieuwe fiets te voorzien.