Verstappen: "Russische GP is een speciale voor me"

De Russische Grand Prix is een bijzondere dit jaar voor Max Verstappen, de jonge Nederlander zal er volgende week zijn 21ste verjaardag vieren. Buiten zijn verjaardag verwacht hij weinig feestelijkheden op het circuit in Sochi.

"De Russische Grand Prix zal dit jaar een speciale voor me zijn. Zondag 30 september vier ik mijn 21ste verjaardag, dus hopelijk wordt het er eentje om te herinneren. Volgens mij heb ik mijn achttiende verjaardag daar ook gevierd, dus het is niet de eerste keer dat ik mijn verjaardag in Sochi vier." Zo vertelde de jonge Formule 1-coureur op Verstappen.nl.

De Nederlander heeft geen hoge verwachtingen voor zichzelf voor de wedstrijd in Rusland. "De Russische Grand Prix voelt voor mij nog als een tamelijk nieuwe. De baan ligt in het Olympisch Park en heeft een unieke lay-out. Het maakt deel uit van het circuit en de hotels zijn erg goed. Aan de ene kant heb je de bergen en aan de andere kant de zee. Sochi is niet het beste circuit voor onze auto, dus het belangrijk om de afstelling voor bepaalde bochten voor elkaar te krijgen. We weten dat we tijd gaan verliezen op de lange rechte stukken, dus de bochten zijn cruciaal."

Verstappen: "Russische Grand Prix speciaal voor me" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Russische Grand Prix speciaal voor me" (Pro Shots / Action Images)