Verstappen heeft goede hoop in 2020 structureel mee te doen voor winst

Volgens Max Verstappen heeft Red Bull Racing dit seizoen al de beste auto van het veld maar is de Renault-motor nog niet opgewassen tegen die van concurrenten Mercedes en Ferrari. De 20-jarige coureur hoopt om in 2020 structureel mee te kunnen doen voor overwinningen.

“Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat bleek wel weer in Singapore”, vertelt Verstappen aan Motorsport.com. “We hopen natuurlijk dat het volgend jaar met een nieuwe motorleverancier Honda wel verder de goede kant opgaat. We hebben nu al de juiste mensen aan boord, alleen klopt het hele pakket nog niet. Dat zal volgend jaar ook nog lastig worden, maar ik hoop dat we het jaar daarna wel echt een kans maken.”

De Nederlander heeft veel vertrouwen in de samenwerking met Honda. “Ten eerste vanwege het budget dat ze hebben, dat is vele malen groter dan dat van onze huidige motorleverancier. Verder gaan ze gewoon de goede kant op, ook qua testbankresultaten. Bovendien willen ze heel graag, ze willen echt winnen. De mentaliteit om te willen winnen hebben wijzelf al in het team, maar nu moet de kant van de motor nog en dat gaan we volgend jaar zeker krijgen.”