Nieuwe afleveringen voor Veronica Mars

Kristen Bell zit niet bepaald om werk verlegen. Ze scoort rol na rol en is momenteel te zien in één van de meest originele sitcoms op televisie (The Good Place, vanaf volgende week weer nieuwe afleveringen bij Netflix), maar ze zal, naast Frozen, toch altijd bekend blijven van haar doorbraak als de jonge detective Veronica Mars. En naar die rol keert ze nu terug.

Bell kondigde dit vandaag zelf aan via haar Instagram-account, waarin ze het nieuws, dat de oude afleveringen van Veronica Mars vanaf volgende zomer te zien zijn bij de streamingdienst Hulu, aanvult met de mededeling dat er "nog eentje" aankomt, waarmee ze doelt op een nieuw seizoen van de serie.

"Veronica is altijd een superheld zonder cape geweest," schrijft Bell bij haar video, "en ik denk dat zij precies is wat de wereld nu nodig heeft. Dank aan al mijn mede-marshmellows die enthousiast bleven."

De originele serie was van 2004 tot 2007 te zien bij de Amerikaanse tv-zender The CW. Veronica Mars vertelde over het titelpersonage, gespeeld door Bell, die tijdens haar middelbare school bijklust als privedetective. De serie werd in 2014 opgevolgd door een tv-film die tot stand kwam dankzij bijdragen via Kickstarter.

Het is nog niet zeker hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen krijgt; eerdere berichten spraken van een aantal van acht.